Imagini bizare au fost surprinse în curtea unei mănăstiri din Kiev, acolo unde un grup de credincioși români au fost, la propriu, plesniți peste față cu aghiasmă de către un preot. La sfârșit, părintele i-a stropit viguros cu apa sfințită rămasă, direct din sticlă. 

Potrivit Adevărul.ro, preotul și enoriașii se aflau într-un pelerinaj la Mănăstirea Florovski din Kiev, Ucraina, unde sunt unde sunt depuse moaştele Sfintei Elena Behteeva (Florovskaia), atunci când a fost imortalizat momentul. 

Articolul continua dupa recomandari

Pe imagini se poate observa cum părintele își pune atent aghiasmă în palmă, după care o aplică direct în ochii credincioșilor, cu viteză. Deși ritualul pare ciudat, oamenii rămân încolonați, așteptându-și liniștiți rândul. 

Chiar și preotul se amuză de propria îndemânare, zâmbind în fața camerei de filmat. 

Unul dintre credincioși nu a scăpat ocazia de a face un comentariu ironic. "Dar are o țintă, părintele...", se aude el spunând, pe fundal. 

La sfârșit, preotul folosește aghiasma rămasă pentru un ultim jet, direct din sticlă, spre îngrijorarea persoanei care filma cu privire la telefon. Imaginile au apărut pe pagina de Facebook România LIVE.