Copilul de 9 ani din București care i-a tăiat gâtul bunicii suferă de o tulburare frecvent întâlnită în rândul copiilor şi adolescenţilor.

Este vorba despre ADHD, o tulburare de neurodezvoltare care are cauze neurobiologice.

Articolul continua dupa recomandari

Această tulburare, prezentă încă de la naștere, are ca principale simptome deficitul de atenție și hiperactivitatea.

ADHD poate apărea ca urmare a afectarii creierului copilului în timpul dezvoltarii fetale, la naștere sau dupa naștere după producerea unor traumatisme, leziuni, infectii, din cauza lipsei temporare de oxigen sau a altor afectiuni congenitale. De asemenea, stress-ul, fumatul, consumul de droguri, alcool și medicamente interzise in timpul sarcinii sau alte afectiuni medicale ale mamei in timpul sarcinii pot determina tulburarea ADHD la copil. 

Potrivit vecinilor, copilul care și-a ucis bunica era foarte agresiv cu cei din anturajul său, dar și cu cei de la bloc.

Se certa în mod repetat atunci când mergea în parc, nu-și asculta bunica și chiar și-ar fi rănit fratele, în vârstă de 7 ani. Se pare chiar că, de mai multe ori, ar fi fugit de acasă.

Băiatul de 9 ani a anunțat că și-a ucis bunica

Potrivit primelor informații, băiatul de 9 ani a fost cel care a sunat, marți, la 112, pentru a anunța că și-a ucis bunica.

Anchetatorii au găsit, la o adresă din strada Rucăr, o bătrână de 70 de ani cu o plagă înjunghiată în gât, dar care prezenta și alte plăgi tăiate pe corp.

Caz a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti si Serviciul Omoruri in vederea stabilirii imprejurarilor în care a avut loc nenorocirea.