Cinci frați cu vârste cuprinse între 13 ani și 9 luni, care locuiesc în comuna Sărățeni, județul Vaslui, vor fi despărțiți după ce mama i-a abandonat, iar tatăl a fost arestat pentru agresarea sexuală a uneia dintre fete.

Adriana (9 luni), Gabriel (3 ani), Damian (5 ani), Isabela (7 ani) și sora lor mai mare (13 ani) vor fi despărțiți de autorități, după ce mama lor, Ana Ichim, de origine din Republica Moldova, i-a abandonat.

Articolul continua dupa recomandari

Fetele cele mari, abandonate de mamă în 2013

Fetele cele mari, de 7, respectiv 13 ani, dintr-o relație cu soțul din Republica Moldova, au fost abandonate prima dată de mama lor în 2013, când aceasta pur și simplu le-a lăsat pe străzi și a plecat în Republica Moldova.

La numai 8 ani, sora cea mare a devenit mamă pentru copila de doar un an, deși trăiau pe străzi. Vecinii aveau grijă să le dea de mâncare micuțelor, cazul ajungând în atenția Protecției Copilului Vaslui, prin repezentanții Centrului de Primire în Regim de Urgentã a Copilului Abuzat, Neglijat si Exploatat (CPRUCANE) Bârlad.

Frati despartiti dupa ce au fost abandonati de mama, iar tatal a fost arestatVezi 2 imagini în Galerie

Această instituție a preluat fetițele și le-a repatriat în Republica Moldova. Însă, reprezentantii Protectiei Copilului din Republica Moldova le-au înapoiat mamei!

Ulterior, femeia s-a întors să trăiască la Sărățeni alături de concubinul ei, Daniel Gheorghe Gîndu, de 34 de ani, cu care a mai făcut trei copii.

Fata cea mare, abuzată de tatăl vitreg

În noaptea de Revelion, fetița de 13 ani a fost abuzată sexual de tatăl ei vitreg.

Potrivit vremeanoua.ro, fata i-a povestit mamei că bărbatul a supus-o la perversiuni sexuale, iar polițiștii din Murgeni l-au reținut pe bărbat și l-au prezentat instanței.

Daniel Gheorghe Gîndu a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar astăzi are loc la Judecãtoria Bârlad judecarea solicitării procurorului de caz de prelungire a mandatului de arestare preventivã pentru acesta.

Copiii, neglijați de rudele bărbatului

După arestarea individului, fata de 13 ani a fost luată de către DGASPC Vaslui, dar acasă la Sărățeni, la părinții violatorului, au rămas ceilalți patru copii.

DGASPC Vaslui a vrut să-i ia și pe aceștia, dar bunicii paterni n-au vrut să-i dea decât cu condiția să fie eliberat fiul lor.

Când au ajuns acasă la copii, angajații de la Protecția Copilului i-au găsit flămânzi și neglijați.

"Cei patru copii se prezentau cu aspect fizic neîngrijit, nealimentati, pediculozã, cu disconfort psiho-emotional, tristete, în contextul unui climat socio-familial tensionat. Izabela a fost identificată la domiciliu, neîngrijitã, murdară, cu agitatie psihomotorie la stimul nou, cu miros greoi. Copiii au fost identificati la domiciliul bunicilor paterni, care nu au cooperat cu specialistii în sensul de a prelua copiii, existând indicii clare că cei patru copii sunt supuși diferitelor forme de neglijare și abuz. Relatiile familiale sunt tensionate, cu acuzatii subiectiv emotionale legat de suspiciunea de abuz sexual, în sensul că bunicii paterni au manifestat atitudini comportamentale vehemente, conduită de intimidare prin amenintarea specialistilor DGASPC Vaslui că vor sesiza cazul în mass media. De asemenea, bunicii paterni au conditionat preluarea copiilor de către specialistii DGASC Vaslui, dacă fiul Gîndu Danut va fi pus în libertate. Ichim Ana, mama copiilor, a părăsit domiciliul în contextul relatiilor conflictuale din cadrul familiei și a plecat la niște vecini, urmând a pleca în Republica Moldova deoarece îi expiră și viza de sedere", a precizat pentru vremeanoua.ro Ionel Brãtianu, psiholog și sef al CPRUCANE Bârlad.

În urma dosarului înaintat justiției, Tribunalul Vaslui a emis Ordonanță Președintială de scoatere a celor patru copii minori din mediul familial.

Acum, toți cei cinci copii ai Anei Ichim sunt sub protectia statului român. Cele două fete, de 13 și 7 ani, din relația cu soțul din Republica Moldova, vor ajunge din nou sub protectia reprezentantilor Protectiei Copilului din Republica Moldova, unde au cetățenia, iar ceilalti trei – cu vârste între 9 luni și cinci ani, vor fi dați în asistență maternală de către DGASPC Vaslui.