Un elev de 14 ani de la şcoala gimnazială “Nikos Kazantzakis” din Brăila a fost depistat pozitiv cu TBC, fiind internat la Secţia de Boli infecţioase a Spitalul Judeţean de Urgenţă din oraș. Există suspiciuni că mai mulți copii ar putea fi infectați.

Băiatul, elev în clasa a șaptea, a ieșit pozitiv la testarea tuberculinică, în data de 20 mai. Cazul a fost adus la cunoștința conducerii școlii chiar de către sora lui, iar pericolul este cu atât mai mare cu cât, de la o zi la alta, apar tot mai multe suspiciuni de răspândire a bolii.

Articolul continua dupa recomandari

"Aşa este, avem un caz de TBC confirmat chiar ieri de medici, dar mai sunt şi câteva suspiciuni. Băiatul lipseşte de la şcoală de vreo două săptămâni, dar înţeleg că abia acum s-a descoperit ce are. Nu ştim cum a contactat virusul şi tocmai de aceea la nivelul şcolii se va declanşa o anchetă epidemiologică care va viza întreg colectivul. Circa 120 de elevi şi 30 de profesori vor fi testaţi”, a declarat pentru Obiectiv-Vocea Brăilei directorul şcolii Nikos Kazantzakis, Neaga Susanu.

Nu este primul caz de Tbc confirmat la şcoala gimnazială “Nikos Kazantzakis”. În luna februarie a acestui an a mai fost diagnosticată o persoană cu tuberculoză.

"Noi am făcut curăţenie generală în şcoală, am curăţat băncile cu spirt. Am făcut tot ce ne-a stat în puteri. Carantină nu am instituit pentru că nu a fost cazul. Noi sperăm să nu se confirme şi suspiciunile", a explicat directorul Neaga Susanu.

Contactat telefonic, directorul Direcției de Sănătate Publică Brăila încă nu ştia despre această situaţie, însă a promis că va reveni cu amănunte.