Un copil de trei luni din judeţul Iaşi a murit în ultima săptămână din cauza rujeolei, numărul deceselor ajungând la 55. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), de la debutul epidemiei s-au înregistrat 13.563 de cazuri de rujeolă, în ultimele zile fiind raportate 237 de cazuri nou confirmate în Bucureşti şi în 18 judeţe.

CNSCBT a anunţat vineri că numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în Romania raportate până vineri este 13.563, din care 55 de decese, iar în ultima săptămână s-ai înregistrat un deces, fiind vorba despre un copil de trei luni din Iaşi.

Articolul continua dupa recomandari

În săptămâna 21 - 25 mai au fost înregistrate 237 de cazuri nou confirmate în 18 judeţe şi în Bucureşti, cele mai multe cazuri - 63 - fiind înregistrate în judeţul Constanţa, urmat de judeţul Buzău, cu 60 de cazuri.

De asemenea, în judeţul Iaşi în ultima săptămână s-au înregistrat 33 de cazuri de rujeolă, în Bucureşti - 26 de cazuri, în Satu Mare - 16, în Neamţ - nouă cazuri, în Braşov şi Galaţi, câte şase cazuri, în Călăraşi şi Tulcea câte patru cazuri, iar în Dâmboviţa două cazuri. Câte un caz de rujeolă s-a înregistrat în judeţele Argeş, Brăila, Harghita, Olt, Prahova, Sibiu şi Vâlcea.