Nenorocire mare în satul Barboşi, din comuna vasluiană Hoceni, acolo unde Alex şi Raul, doi verişori în vârstă de 11 ani, au murit înecaţi într-o groapă adâncă de câţiva metri, în care se colectează apa de la pâraie.

Dramatic este că groapa a fost săpată chiar în ziua fatidică, iar la 50 de metri se afla un buldozerist care nu a auzit însã strigãtele disperate ale copiilor.

Articolul continua dupa recomandari

Filmul tragediei de la Barboşi este îngrozitor.  

Vezi 3 imagini în Galerie

Alex şi Raul, ambii de 11 ani, s-au dus miercuri, la amiază, la balta formatã artificial, în zona barajului care a aparţinut fostului CAP. Pentru că soarele ardea cu putere, cei doi verişori care veneau de la fotbal au crezut cã o baie în bãltoacă îi va rãcori.

Se pare cã primul care a intrat în apã a fost Raul, pentru cã pe malul bãlţii politistii si jandarmii au dat de tricoul si slapii bãiatului. Crezând cã nu este adâncã balta, copilul s-a aruncat în apã. S-a dus la fund, apa având o adâncime de aproape patru metri. 

A reuşit să iasă la suprafaţă şi a început să strige la Alex după ajutor. 

Vezi 3 imagini în Galerie

Cel mai probabil, scriu jurnaliştii de la vremeanoua.ro, Alex i-a întins o mânã, însã s-a dezechilibrat si a cãzut si el în baltã. În mai puţin de un minut, cei doi s-au dus la fund, neştiind sã înoate. 

În timp ce copiii se zbãteau în apã si strigau dupã ajutor, foarte aproape, la câteva zeci de metri distantã de ei, un bãrbat din sat, rudã cu cei doi copii, lucra pe un buldozer, pentru a amenaja digurile iazului.

Omul a declarat pentru presa locală că ultima dată i-a văzut pe cei doi copii în jurul prânzului jucând fotbal cu alti copii, pe un teren situat în zona fostului baraj. Bărbatul spune că lucra la amenajarea taluzului iazului când, în jurul orei 13.00, s-a pomenit cu cei doi copii la utilajul lui. 

“Eu lucram pe buldozer, când i-am vãzut pe copii. Erau cei doi, Raul si Alex, iar mai departe erau încã doi copii, care nu au venit la mine. I-am întrebat ce fac pe acolo si mi-au spus cã veniserã sã joace fotbal si cã m-au vãzut pe buldozer, asa cã au vrut sã discute cu mine. Am stat cu ei cam cât am fumat o tigarã, dupã care le-am spus sã se întoarcã acasã, cã aici este de treabã si ei nu au ce cãuta acolo. I-am urmãrit cu vederea, în timp ce se duceau spre sat, pânã ce au trecut pe dig, dupã care am trecut din nou la treabã”, a povestit buldozeristul. 

“Mã simt rãu de tot, bãietii aveau nevoie de ajutor, sã-i scoatã cineva din apã, iar eu nu am stiut nimic, desi eram la 50-60 de metri de ei. Este o nenorocire, totul s-a petrecut lângã mine. Nu i-am vãzut când s-au întors, a doua oarã, dacã i-as fi vãzut nu se întâmpla asa ceva. Nu înteleg ce au cãutat acolo, pentru cã nu s-au bãlãcit niciodatã în pâraiele din jurul satului. O mare nenorocire”, a mai spus buldozeristul.