Brazii în ghiveci nasc tot felul de controverse în Iaşi! Mai ales cel amplasat de edili în centru. Şi asta pentru că este la câţiva paşi de unul natural, care putea fi transformat într-o operă de artă, pentru că este mare şi bogat. Autorităţile se apără şi spun că decorarea brazilor naturali poate duce în timp la distrugerea lor. Tocmai de aceea, au preferat să dea zeci de mii de euro pe nişte brazi în ghiveci aduşi din Danemarca.

La mai puţin de zece metri distanţă unul de celălalt, trei brazi tronează pe aleea din centrul Iaşiului. Până acum câteva zile erau doi. Falnici. Naturali. În pământ. Autorităţile însă au decis că e nevoie de al treilea. Unul în ghiveci, adus tocmai din Danemarca speial ca să împodobit de Crăciun.

Articolul continua dupa recomandari

În total, 15 astfel de brazi de talie mare a cumpărat municipalitatea ieșeană. Fiecare a costat între 500 şi 1000 de euro.

21 de mii de euro au mai fost daţi şi pe 700 de brazi mai mici. 250 dintre ei tot în ghiveci. Autorităţile ieşene spun că pentru anul viitor vor lua exemplul Occidentului şi vor proteja natura prin cumpărarea brazilor artificiali. Deci vor da alţi bani.