Codul galben de vijelii le-a adus împătimiţilor de kite-surfing cel mai bun vânt pentru a ieşi pe mare. La Constanţa, iubitorii acestui sport au umplut plaja şi şi-au testat îndemânarea în valuri. Au zburat deasupra apei, sub privirile turiştilor care s-au oprit să îi admire.

Pe plaja din Constanţa, iubitorii de adrenalină aşteapă de câteva săptămâni ca vremea să fie din nou perfectă pentru kite-surfing. Din martie, vânează vântul ideal care să le umfle zmeul.

Articolul continua dupa recomandari

1.000 de euro, echipamentul complet de kitesurf

Pentru mulţi, sportul pe apă este un mod de viaţă. După 15 ani în care a folosit placa de kite clasică, acest bărbat a trecut la următorul nivel.

Amatorul de sporturi extreme spune că "se numeşte hydrofoil, este ultima invenţie în acest sport. Mă bucur că am reuşit să pun mâna pe aşa ceva. Poţi să te dai altfel, faţă de toată lumea, poţi să urci în vânt mai bine. Este o altă senzaţie, te ridici deasupra apei, pluteşti deasupra apei, nu stai cu placa pe apă". 

Un echipament complet de kitesurf ajunge şi la o mie de euro. În schimb, cursurile de iniţiere pleacă de la 180 de euro, pentru trei zile.

Andrei Damian, instructor kite-surfing: Nu este un sport greu, se poate învăţa în 10 ore de curs, iar apoi depinde de persoană, fiecare în ce direcţie

Cei care vor mai mult se pot înscrie într-o tabără de kite-surfing. Cursurile se ţin în Grecia şi Turcia şi costă de la 400 de euro de persoană, sumă la care se adaugă transportul şi cazarea.