O clădire, monument istoric din Galaţi, stă să se prăbuşească. Primăria are deja proiecte pentru reamenajarea ei. Dar şi o mare problemă. Nu este unicul proprietar al clădirii. Mai există un moştenitor, cu care - din păcate - nu reuşeşte să ajungă la o înţelegere. În acest timp, clădirea se degradează puţin câte puţin, zi de zi.

Plus că este un adevărat pericol pentru cei care trec pe lângă ea sau îşi parchează maşinile în zonă. Ca să nu-i mai vorbim de adolescenţii teribilişti, care insistă să intra în interior, să vadă ce este acolo.

Articolul continua dupa recomandari

Construit între anii 1923 şi 1925, Palatul Simion Gheorghiu este unul dintre monumentele istorice ale oraşului Galaţi. Aflată în centrul oraşului, clădirea era reprezentativă pentru zona de promenadă, însă în ultimii ani a devenit un pericol.

Deşi autorităţile spun că au făcut ce au putut pentru ca locul să nu mai atragă gunoaiele şi oamenii fără adăpost, accesul în clădire se face relativ facil.

Ovidiu Matache: Primaria are in vedere securizarea acestei cladiri, am pus inclusiv panouri la ferestre pentru a nu se putea intra in ea. Obiectivul e sa punem in valoare aceasta cladire si chiar sa ii dam o utilitate. Avem chiar două proiecte puse pe hartie, unul este o casa a artelor sau chiar un incubator de afaceri. 

Însă pentru ca proiectele să poată deveni realitate, primăria mai are de trecut un hop. Trebuie să ajungă la un acord cu unul dintre moştenitorii foştilor locatari pentru a deveni unicul proprietar. Numai că negocierile durează mult, iar clădirea mai are puţin şi se prăbuşeşte.

Până în 1958 Palatul Simion Gheorghiu a fost internat şi şcoală. În timpul regimului comunist, la parter erau spaţii comerciale, iar la etaje locuinţe.