Doi tineri din Târgu Jiu au un animal de companie mai puțin obișnuit: o cioară. Au găsit-o rănită, în urmă cu câteva luni, când era doar un pui. Au luat-o acasă, au îngrijit-o și de atunci nu s-au mai despărţit. Cioara are acum camera ei, propriile jucării, merge periodic la veterinar și este răsfățată cu tot felul de mâncăruri și vitamine. 

Faceți cunoștință cu Cronco. Pe cât e de neobișnuit ca animal de companie, pe atât de prietenos este cu toată lumea.

Articolul continua dupa recomandari

Povestea lui Cronco a început în urmă cu opt luni. Miti l-a găsit în parcul central din Târgu Jiu. Căzuse din cuib și era rănit.

Miti Modoran: Avea aripa ruptă. Era lovit la cap. Se vede. I-au dat niște pene albe. Am sunat soția. I-am spus că îi aduc o cioară acasă, l-am adus, ea l-a dus la veterinar. I-a dat vitamine, antibiotice

Cu timpul, cioara s-a atașat atât de mult de cei doi tineri, încât nu a mai vrut să-și ia zborul. Acum e cel mai răsfățat animal de companie. Iar la năzbâtii nu îl întrece nimeni. 

Miti Modoran: Vine și îmi fură tastele, țip la el să îmi dea tasta înapoi, le ascunde

Simona Modoran: Noaptea doarme cu noi. Ne-am obișnuit și îl ținem cu noi în pat. Este ca un copilaș. Nu scoate niciun sunet

Cronco are şi tabieturi. Bea apă dintr-o cană personalizată, știe când trebuie să facă baie și e foarte atent la mâncare. 

Cronco merge aproape săptămânal la medicul veterinar. Simona a învățat cum să aibă grijă de el. A urmat și sfaturile mai multor prieteni din America, acolo unde ciorile sau corbii sunt întâlniți des ca animale de companie. De peste Ocean, tinerii au primit și o lesă specială pentru păsări.

Miti Modoran: Nu l-am scos până acum o săptămână pentru că ne era frică, dacă se sperie de cineva, să nu zboare 

Pe lista animalelor de companie mai puţin obişnuite este şi Ieduţa. O pensionară din Bucureşti a salvat-o de la nişte ciobani care au lăsat-o să moară pentru că era prea mică.