Se întâmplă la Oradea, unde o aplicaţie gratuită îi scapă pe locatari de drumurile până la casieriile asociaţilor de proprietari. Şi administratorii pot renunţa la pix şi hârtie. Tot ce trebuie să facă este să introducă facturile în sistem.

Locatarii din Oradea își vor putea plăti online cheltuielile de întreținere la blocurile din cartiere. O aplicație gratuită le vine în sprijin și îi va scăpa de drumurile până la sediile asociațiilor. Și administratorii pot să renunțe de acum la pix și hârtie. Tot ceea ce trebuie să facă este să introducă facturile în sistem. Cei câștigați sunt locatarii, care, pe lângă plata online, pot să urmărească drumul banilor.

Articolul continua dupa recomandari

Implementarea programului se va face treptat, în această primă etapă fiind pus la dispoziţia unui număr de 50 de asociaţii de proprietari, urmând ca şi restul asociaţiilor să primească licenţă de utilizare a acestuia.

Acest soft va avea inclusiv un modul dedicat municipalităţii, astfel încât, la reclamaţia orădenilor, angajaţii Biroului Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei vor putea verifica online corectitudinea modului în care au fost împărţite cheltuielile la nivel de asociaţie şi vor putea lua măsurile care se impun.