Cea mai grea competiţie de Enduro din lume şi-a desemnat câştigătorii! Peste 500 de participanţi din 53 de ţări au încercat să cucerească marele titlu de la Sibiu. Cursa s-a dovedit foarte dificilă pentru mulţi dintre participanţi.

La finalul celor cinci zile de competiţie un sud-african de numai 22 de ani a câştigat Trofeul din Carpaţi. Şi - în acelaşi timp - a devenit cel mai tânăr câştigător din istoria competiţiei.

Articolul continua dupa recomandari

Circuitul din România este cea de a patra etapă din World Enduro Super Series, care include opt curse. La sosirea în Sibiu, liderul clasamentului era britanicul Jonny Walker. A fost o luptă strânsă pentru victorie.

Concurenții au parcurs aproximativ 160 de km în fiecare zi, folosind GPS-ul pentru a naviga pe traseul care i-a dus la unele dintre cele mai ridicate altitudini din istoria raliul. Două dintre cele patru zile de off-road au avut loc în zona Petroșani, iar bivuacul în stațiunea Straja. Motocicliştii au concurat pe trasee vechi, pe care le ştiau de la primele ediții, dar și pe o serie de drumuri noi.

"Pentru un "Traseu de Fier" a fost foarte dificil. Anul acesta, am participat la această clasă, pentru că avem şi doi nou-veniţi, pe care îi ajutăm şi sperăm să termine cu bine azi." a spus unul dintre participanţi. 

Un sud-african de numai 22 de ani, Wade Young, a scris istorie când a trecut linia de sosire de la Gușterița. Campion absolut al celei de-a 15-a ediţii a competiţiei, Young a întrerupt cei şapte ani de dominaţie britanică ai lui Graham Jarvis şi Jonny Walker.