Cele 27 de state membre UE au prioritati apropiate in ceea ce priveste ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, însă fiecare stat ar prefera o colaborare preferențială în urma Brexit-ului.

Liniile rosii ale Guvernului britanic sunt controlul imigratiei din UE, iesirea de sub jurisdictia Curtii Europene de Justitie si amanarea contributiilor importante la bugetul UE. Ele sunt bine cunoscute in prezent, dupa ce au fost prezentate mai intai in discursurile premierului Theresa May si confirmate ulterior de Executiv in Cartea Alba.

Articolul continua dupa recomandari

În ceea ce ne privește pe noi, românii, țara noastră vrea o cooperare stransă cu Marea Britanie, drepturi mai multe pentru romanii din regat

Bucureștiul vrea să se asigure că acordul cu privire la ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană garantează deplină protecție pentru drepturile românilor din această țară. Klaus Iohannis a insistat asupra importanței unei negocieri cat mai curand posibil a aspectelor referitoare la drepturile cetățenilor europeni din Marea Britanie. Și Guvernul român susține continuarea unei cooperari stranse între UE și Londra după Brexit.