Autorităţile promit că lucrurile se vor schimba. În urma unei expertize făcute de specialişti, s-ar părea că banii alocaţi, iniţial, de guvern nu mai sunt suficienţi.

Cazinoul din Constanţa este de mult timp doar o umbră din ce a fost odată. Candelabrele uriaşe au devenit acum adăpost pentru porumbei. Tencuiala căzută, găuri în tavan şi vitralii sparte. Sunt imagini dezolante de care au parte cei care încă se mai plimbă pe faleza oraşului de la malul mării. Atât localnicii, cât şi turiştii români sau străini rămân cu un gust amar. 

Articolul continua dupa recomandari

Mai grav este faptul că în tot acest timp clădirea nu a beneficiat nici măcar de o conservare eficientă. Experţii europeni acuză primăria că nu cunoaşte starea actuală a monumentului istoric şi astfel nici costurile reabilitării nu pot fi estimate. Ar putea fi vorba de 13 milioane de euro, în timp ce compania naţională de investiţii a alocat doar 10 milioane. Este nevoie şi de un nou studiu de fezabilitate care ar mai putea costa încă 50.000 de euro.

Irina Leca, reprezentant Asociatia Arche Romania: S-a calculat un buget acum câţiva ani pe baza unor indicatori. Acum, desigur dacă a mai căzut tencuiala pe ici pe colo sau dacă e vorba de infiltraţii sau de probleme mult mai mari, atunci experţii care trebuie să analizeze în detaliu vor fi cei care ne vor cere banii respectivi. 

În al 12-lea ceas, autorităţile au realizat gravitatea situaţiei şi au luat măsuri. 

Decebal Fagadau, primar Constanta: Lucrarile pe care trebuie sa le faca municipalitatea vor incepe sapt viitoare si se vor termina de ziua dobrogei, asa cum am promis. 

În urmă cu şapte ani, monumentul istoric a fost pasat de la o autoritate la alta. Mai întâi a ajuns în administrarea temporară a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar de aici la Compania Naţională de Investiţii, care a organizat mai multe licitaţii pentru a desemna un constructor. De fiecare dată însă, procedura a fost contestată.