După minivacanţă, drumul înapoi spre casă s-a sfârşit cu o tragedie: şoferul accidentat aseară pe Autostrada Bucureşti-Piteşti a murit înainte să ajungă la spital. Avea picioarele complet distruse, de un parapet care i-a străpuns maşina. Ar fi pierdut controlul, din cauza unui motociclist care a încercat să-l depăşească, la o viteză de peste 200 de kilometri pe oră, spun martorii.

La ora 18, autostrada Bucureşti-Piteşti, una dintre cele mai aglomerate şosele din ţară după minivacanţa de 1 Mai, este complet blocată. Un elicopter SMURD, care tocmai a preluat un şofer în stare critică, decolează. 

Articolul continua dupa recomandari

Cu doar câteva minute în urmă, cursa acestui motor, distrus în totalitate, se sfârşea cu un dezastru. 

Martorii oculari spun ca motociclistul avea 200 de km pe ora si ar fi dat flashuri masinii din fata. Nu a mai avut rabdare si a incercat sa il depaseasca tot pe banda a doua. Cele doua vehicule s-au ciocnit si au intrat in plin in parapet.

Impactul la viteza de aproape 200 de kilometri pe oră a întors maşina pe şosea şi a proiectat-o în parapetul care separă sensurile. Balustrada a străpuns maşina de la un capăt la altul. 

Un elicopter a aterizat pe autostrada cu medici pregatiti sa ofere primul ajutor, soferul masinii nu a mai putut sa fie salvat intrucat pierduse prea mult sange. Partea ascutita a acestui parate ii retezase picioarele si pierduse prea mult sange. 

La câteva ore după accident, şoferul a decedat. Pasagerul din dreapta sa a fost rănit - la fel şi motociclistul, aflat acum în comă. Este bilanţul negru al unei minivacanţe marcate de tragedii. Şi de viteză excesivă. Peste 100 de şoferi au fost prinşi gonind cu peste 180 de kilometri pe oră, în doar câteva zile. Recordul e deţinut de un şofer care mergea, atenţie, cu 229 de kilometri pe oră. O viteză ucigaşă, mai ales pe drumurile unde orice groapă, orice denivelare sau orice mişcare greşită pot fi fatale. 

Pe autostrada A1, În locul parapetului rupt, au apărut acum balize de plastic. O expertiză va stabili dacă balustrada era sau nu în regulă. Nu este primul accident de acest fel: în vara anului trecut, o femeie a murit, soţul ei a rămas fără un picior, iar copilul lor a fost şi el rănit, după ce un parapet le-a străpuns maşina de la un capăt la celălalt, pe autostrada A4.