Un campus şcolar din Jimbolia, în care urma să înveţe peste 800 de elevi, este încă un uriaş şantier, unde nu mai munceşte nimeni. Până acum, s-au investit două milioane de euro în lucrări care se degradează, de aproape 11 ani, sub ochii autorităţilor.

La intrarea în oraşul Jimbolia dinspre Timişoara, ceea ce trebuia să fie un campus şcolar modern este de fapt o ruină abandonată de autorităţi. Pe o suprafaţă de două hectare, trebuia să fie un liceu, o sală de sport, chiar şi câteva apartamente pentru profesori, cantină şi internat.

Articolul continua dupa recomandari

În clădirea internatului, un internat cu aproximativ 300 de locuri de cazare pentru elevi. Aşa a fost gândită atunci investiţia.

Povestea campusului şcolar din Jimbolia a început în anul 2008, după ce Ministerul Educaţiei a alocat bani. După un an lucrările au fost oprite din lipsă de fonduri. De atunci, în fiecare an, autorităţile promit alți bani..

Toate cele 6 clădiri sunt complet abandonate şi în stare avansată de degradare. Autorităţile locale nu au bani să le facă, doar expertiza lor ar costa 30 de mii de euro, iar finalizarea lucrărilor alte 3 milioane de euro.

Edilul oraşului spune că a depus mai multe sesizări către instituţiile statului, însă fără rezultat. Ba chiar a încercat să transforme totul în locuinţe pentru tineri.

Cei mai revoltaţi sunt părinţii. Din lipsa unui internat, copiii sunt nevoiţi să facă naveta.

În urmă cu 12 ani, un proiect grandios al Ministerului Educaţiei prevedea ca în toată ţara să fie construite peste 80 de campusuri şcolare. Până acum, niciunul nu a fost finalizat.