Calendar ortodox 8 noiembrie 2019. Creştinii ortodocşi prăznuiesc Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril, iar în calendar sărbătoarea este notată cu cruce roşie.

Mai mult, sărbătoarea Sfinţilor Mihail şi Gavril este în zi de post.

Articolul continua dupa recomandari

Sărbătoarea Sfinților Arhangheli, cu referire la sfântul Mihail și sfântul Gabriel, este fixată în calendarul bizantin pe 8 noiembrie, iar în cel latin pe 29 septembrie.

La creştinii ortodocşi, Sfinţii Mihail şi Gavril sunt sărbătoriţi potrivit calendarului bizantin, respectiv pe 8 noiembrie.

Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil este sărbătoarea pe care Biserica o dedică îngerilor.

Sfinţii Mihail şi Gavril 2019. Semnificaţia numelor celor mai cunoscuţi îngeri

Numele complet al sărbătorii este Soborul mai-marilor Arhistrategi (căpetenii) Mihail şi Gavriil şi a tuturor Puterilor cereşti celor fără de trupuri.

Cu alte cuvinte, de sărbătoarea din calendar ortodox 8 noiembrie 2018 nu îi prăznuim doar pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, ci, totodată, toate cetele îngereşti.

Ce spune Biblia despre Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril

Sfântul Arhanghel Mihail este cel care a pus capăt căderii îngerilor răi şi, totodată, este unul dintre cei care i-au vestit lui Lot pierirea Sodomei şi Gomorei.

Tot el este cel care a venit şi l-a întărit pe Iosua, fiul lui Navi, înainte de începerea cuceririi Canaanului.

Cât despre Sfântul Arhanghel Gavriil, acesta este binevestitorul Naşterii Domnului şi al celui mai important prooroc: Sfântul Ioan Botezătorul, notează ziarullumina.ro.

Tot Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit naşterea Fecioarei Maria. El a hrănit-o pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu în Sfânta Sfintelor.

În Minei se precizează că există mărturii cum că Sfântul Arhanghel Gavriil este cel care a prăvălit piatra de la uşa mormântului Mântuitorului şi a şezut deasupra ei.

În concluzie, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil sunt îngerii cei mai cunoscuţi şi apar foarte des în textele Sfintei Scripturi.