În aşteptarea Crăciunului, un târg-caravană a pornit prin Transilvania. Oamenii au oportunitatea să cumpere un cadou celor dragi, dar şi să facă o faptă bună. Asta pentru că banii obţinuţi pentru obiectele artizanale vândute vor fi donaţi unor cauze nobile.

Caravana îngerilor, aşa cum o numesc organizatorii, a poposit pentru două zile la Târgu Mureş, acolo unde oamenii au avut oportunitatea să cumpere un cadou tradiţional celor dragi pentru sărbători.

Articolul continua dupa recomandari

Kati Czirjék - organizator principal: Trebuie să oferim un cadou, că de Crăciun oferim, dar să nu cheltuim toţi banii posibili de pe lume, dar să oferim ceva care să fie unic şi care să fie util. Deci nu vrem încă un obiect care după aceea ajunge la gunoi după trei luni. 

Oferta caravanei cuprinde produse selectate cu grijă. Puteţi cumpăra obiecte artizanale valoroase, personalizate şi - cel mai important- ecologice.

Emma Balazs: Am rugat şi vânzătorii să vină cu produse care conţin mai puţine plasticuri şi să vină cu produse ambalate, fără plastic cu mai puţine deşeuri.

Evenimentul are şi un scop caritabil, organizatorii sprijină câte o asociaţie din fiecare oraş în care ajung. De pildă, în Târgu Mureş, un centru pentru mame minore va beneficia de ajutor. La sfârşitul săptămânii, târgul va ajunge la Cluj-Napoca.