Ministerul Educaţiei Naţionale are un proiect de hotărâre guvernamentală care prevede majorarea bursei „Bani de liceu" şi a plafonului venitului pe membru de familie. Proiectul a fost lansat în consultare publică.

Potrivit proiectului supus consultării publice, Ministerul Educaţiei vrea mărirea bursei Bani de liceu de la 180 la 250 de lei. Oficialii din învăţământ speră că prin această măsură vor reduce rata abandonului şcolar.

Articolul continua dupa recomandari

De asemenea, proiectul prevede majorarea cu 350 de lei a plafonului venitului pe membru de familie, de la 150 la 300 de lei.

"Totodată, având în vedere necesitatea corelării plafonului de acordare a sprijinului cu situaţia economică actuală - salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată fiind, începând cu ianuarie 2018, de 1.900 lei lunar - valoarea acestui plafon creşte, la rândul său, de la 150 lei la 500 lei/membru de familie", anunţă Ministerul Educaţiei, precizând că plafonul nu a mai fost modificat din septembrie 2004.

Indexarea cuantumului plafonului la acest nivel va asigura accesul în programul „Bani de liceu" pentru un număr mai mare de potenţiali beneficiari.

Sursa: News.ro