La numai câteva zile după apariţia informaţiei potrivit căreia există un bugetar de lux, care primeşte 12 salarii de la statul român, în persoana lui Bogdan Stănescu, acum acesta face obiectul unei anchete a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Potrivit Jurnalul.ro, sesizarea a fost făcută la solicitarea Corpului de Control al prim-ministrului, se arată într-o notă de control semnată de ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, pe 29 iulie, după apariţia articolului.

Articolul continua dupa recomandari

„Directorul General al Direcţiei Generale Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie - DGPAPSE Bogdan Stănescu este în conflict de interese faţă de procesele Oltchim cu companiile de stat precum Oil Terminal, fiind creditoare ale Oltchim”, se arată în raportul Corpului de control al ministrului Energiei.

Practic, Stănescu administra atât debitoarea Oltchim, aflată în insolvenţă, cât şi creditoarea Oil Terminal, funcţii în care s-a numit singur.

Bogdan Stănescu este unul din consilierii viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, fost lider PNL, acuzat de corupţie. De asemenea, Stănescu a fost partenerul Alinei Gorghiu în firma acesteia de avocatură, dar şi co-autor a două lucrări ştiinţifice coordonate de actualul co-preşedinte liberal, din care una suspectată de plagiat. Bogdan Stănescu se află în structurile de conducere a organizaţiei PNL Sectorul 5.

El are 41 de ani, patru case, două maşini şi câştigă 10 mii de euro pe lună. Bogdan Stănescu primeşte de la statul român 12 salarii uriaşe pentru simplul motiv că a fost promovat în diverse Consilii de Administraţie ale unor companii administrate de Executiv.