Războiul dintre taximetrişti şi cei de la Uber ia amploare. Peste o mie de taximetre au blocat astăzi centrul Bucureştiului. Şoferii au cerut să dispară de pe piaţă aplicaţiile de ridesharing. În semn de protest, taximetriştii au călcat în picioare aparatele de taxat. Iar pe cei care nu s-au alăturat lor i-au atacat cu ouă. Noua revoltă a pornit după ce Guvernul şi Parlamentul au anunţat noi reglementări pentru serviciile de transport alternativ.

Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR: Unii şi-au adus aparatele fiscale aici şi vor să le spargă! Nu este corect ce se întâmplă, doamna prim-ministru

Articolul continua dupa recomandari

Taximetriştii au călcat în picioare aparatele fiscale, nemulţumiţi că şoferii care folosesc aplicaţiile de ridesharing nu plătesc aceleaşi taxe ca şi ei.

Peste 1.000 de taximetrişti, protest împotriva Uber

Războiul declanşat împotriva Uber sau Bolt a luat azi amploare. 

Încă de la ora şase dimineaţa, Piaţa Victoriei a fost blocată parţial, la fel şi Şoseaua Kiseleff de la Arcul de Triumf şi până în centru.

Au fost peste 1.000 de taximetrişti care au venit din Constanţa, Iaşi, Timişoara, dar şi din alte oraşe ale ţării pentru a participa timp de 12 ore la cel mai lung protest pe care l-au făcut până acum.

Doi taximetrişti au aruncat cu ouă în alte maşini

Un taximetrist a fost îndepărtat de jandarmi pentru că a încercat să atace un şofer care le-a arătat semne obscene protestatarilor. Amândoi au fost amendaţi. 

Alţi doi protestatari au fost sancţionaţi pentru că au aruncat cu ouă într-un taxi din zonă, care refuza să se alăture mitingului. 

Taximetriştii s-au adunat miercuri, după ce au aflat că atât Guvernul, printr-o nouă ordonanţă, cât şi Parlamentul, printr-un proiect de lege, vor să reglementeze transportul alternativ.

COTAR vrea reducerea numărului de şoferi ridesharing

Asta după ce, luna trecută, tot printr-o ordonanţă, Executivul dăduse liber la amendarea, de la prima abatere, a şoferilor care transportă persoane fără autorizaţie.

Un taximetrist susţine că "v-aţi luat toţi de doctorul italian că a operat fără diplomă. Păi şi Uberul e la fel".

Proiectul de lege privind transportul alternativ ar legaliza închirierea de către un client a unei maşini cu tot cu şofer prin intermediul unei aplicaţii de pe telefonul mobil.

Firmele ar trebui doar să obţină autorizaţie de la Ministerul Transporturilor, iar şoferii să aibă certificat profesional de la Registrul Auto Român.

Vasilică Toma, iniţiatorul legii transportului alternativ: În cazul taximetriei e vorba de dispecerat, aici e vorba de platformă. Şi am transplantat aceste condiţii în această lege pentru acest tip de activitate

Taximetriştii spun, însă, că legea ar fi discriminatorie, pentru că nu fixează şi o limită a numărului de şoferi care pot face transport alternativ. 

Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR: Dacă noi suntem patru la mia de locuitori în toată ţara, ei, ca un transport alternativ, trebuie să fie un unu la mie. Unu la mie înseamnă în acest moment, 17.500 de maşini

200 de taximetrişti intră în greva foamei

În schimb, cei de la Uber spun că "avem încredere că Guvernul va opta să nu limiteze serviciile de ridesharing, ci să le reglementeze corect".

În tot acest război, victime colaterale au fost zeci de mii de persoane. 

Mitingul taximetriştilor a închis cam tot ceea ce înseamnă străzi adiacente şi bulevarde mari din jurul Pieţei Victoriei, iar rezultatul s-a văzut cu ochiul liber. Pe Bulevardul Ion Mihalache, de exemplu, a fost trafic bară la bară.

200 de taximetrişti veniţi la protest au anunţat că intră în greva foamei. Scandalul e departe de final.