După ce în urmă cu doar câteva săptămâni un bărbat din Suceava a construit singur un metru de autostradă, a venit rândul unui bucureştean să se ocupe de drumul din faţa locuinţei sale! Speriat de faptul că din gropi sar pietre care ar putea răni oricând un copil, bărbatul a trecut la treabă. În timp ce vecinii îi aplaudă gestul, edilii promit că vor discuta situaţia în următoarea şedinţă, adică peste o lună.

Strada Finta, Sectorul 6 al Capitalei. O stradă care arată ca după bombardament, spun cei care locuiesc în zonă. Sătul de această situaţie şi inspirat de ideile de pe internet, Emil a acţionat. Cu 100 de lei, adeziv, nisip şi apă a acoperit două cratere din asflat.

Articolul continua dupa recomandari

Erau nişte găuri aici cu pietriş unde ori de câte ori trecea câte o maşină săreau pietrele în geamul altor maşini sau puteau sări în capul unui copil care ieşea de la grădiniţă sau de la liceu. Arată într-un mod teribil această stradă, nu se poate numi o stradă de oraş - Emil Stoica

Din păcate, improvizația tânărului nu este o soluție de durată. Prima problema a apărut deja, ploaia de astăzi nu a permis materialului să se usuce așa că ușor-ușor se desprinde sub greutate mașinilor care trec. Tot din cauza ploii gropile sunt acoperite cu apă și devin o adevărată capcană pentru șoferi. Şi ceilalţi vecini se plâng de cum arată stradă lor.

Primăria Sectorului 6 spune că a primit în ultimul an două solicitări privind această stradă, iar echipele Administraţiei Domeniului Public au măsurat și calculat cantitățile necesare reparațiilor,

Aşa cum s-a mai întâmplat în alte cazuri, tânărul ar putea fi amendat de poliţie pentru că a făcut lucrări neautorizate pe un drum public.

Nu este singurul care, sătul de amânările autorităţilor, a acţionat pe cont propriu. Ștefan Mandachi, un om de afaceri sucevean a inaugurat pe cont propriu primul metru de autostradă din judeţ.