Gheaţa de culoare albastră a străpuns acoperişul din plastic al încăperii, la doar câţiva metri de proprietarul serei, care se afla în interior. De unde ar fi putut cădea bucata de gheaţă?

La aceasta întrebare încearcă să găsească un răspuns un profesor de la facultate de fizica din Iași fiind și cel care a făcut publică aceasta descoperire.

Articolul continua dupa recomandari

Se iau în calcul doua variante, fie vorbim de un o bucată de gheață care sa provină de la o aeronavă care a trecut prin zona, fie de un fenomen natural, de o bucată uriașă de grindină. Totuși în ambele cazuri sunt semne de întrebare.

In primul rand este greu de crezut că e vorba de grindină fiindcă gheata are o culoare ciudata, un albastru puternic, iar dimensiunile sunt impresionante, acum bucata găsită întreaga are 10 centimetri și aproape jumătate de kilogram însă înainte de a avea contact cu solul profesorul ne spunea că ar fi fost dubla ca dimensiuni.

De cealaltă parte specialistii in domeniu spun că e imposibil ca bucata de gheata sa provină de la o aeronavă fiindcă este foarte mare și chiar daca ar fi așa, temperatura pozitivă de afara ar fi făcut ca până la sol gheata sa se topească.

Săptămâna aceasta bucata misterioasa de gheata va fi supusă mai multor teste și analize pentru a vedea cu exactitate ce este, de unde provine și dacă ar putea fi un fenomen care sa se repete. Gheata a căzut intr-o sera și a străpuns plasticul gros care o acoperea.

Din fericire nimeni nu a fost ranit, însă dacă ar fi fost în locul respectiv o persoana ar fi putut chiar și să-și piardă viața ținând cont de dimensiunile si viteza cu care a căzut.