Trei sunt de maimuţe, iar una este unicat în România. Animalele au fost primite din Germania, Franţa şi Belgia. De asemenea, la grădina zoologică sunt şi nişte suricate, venite de la Zagreb. Iar acum la zoo oricine poate vizita Casa Maimuţelor.

Opt exemplare din rasa Colobus Ghereza, specie unicat în România, au ajuns la Braşov după un lung drum. Au venit tocmai din Rotterdam.

Articolul continua dupa recomandari

Pentru a le putea primi, conducerea grădinii zoologice a investit 3 milioane de lei în habitate noi şi moderne. Banii au venit de la consiliul local.

Cum porţile "casei maimuţelor" s-au deschis, zeci de elevi au venit să cunoască noile achiziţii ale grădinii zoologice. Au fost însă şi vizitatori care au uitat că nu trebuie să baţi în geamurile habitatului pentru a atrage atenţia animalelor.

În curând la grădina zoologică vor fi organizate şi activităţi interactive, unde vizitatorii vor putea afla direct de la îngrijitorii animalelor cum se hrănesc şi mai ales cum se comportă micile primatele. Anul acesta la Braşov ar putea ajunge şi mai multe exemplare de zebre, tamarini şi chiar urşi panda roşii.