Se caută pomul de Crăciun perfect. Pieţele de brazi s-au deschis deja, iar oferta e variată. În funcţie de dimensiuni, brazii pornesc de la câteva zeci de lei şi ajung la câteva sute. Tot mai căutaţi sunt cei în ghiveci, care necesită şi ceva mai multă îngrijire. 

Dintre toţi aceşti brazi frumoşi, puteţi alege unul pe care să-l aduceţi acasă, să-l plantaţi într-un ghiveci, să-l udaţi precum o plantă, iar după terminarea sărbătorilor să-l aduceţi înapoi, să-l replantaţi. Astfel, puteţi proteja natura.

Articolul continua dupa recomandari

Bradul în ghiveci trebuie îngrijit. Nu se ţine în casă mai mult de două-trei săptămâni, iar replantarea se face în ianuarie. De asemenea, cât timp bradul se află în casă, trebuie pulverizată apă pe crengi. E interzisă tăierea vârfului.

Imediat după trecerea perioadei de sărbători de iarnă să fie replantat într-o groapă pregătită anterior. Pentru că ne aflăm într-o perioadă în care terenul îngheaţă. Există riscul, dacă îl laşi afară, să îngheţe din lateral, gerul îl cuprinde din toate părţile - Gheorghe Mihăilescu, director general Romsilva

Un brad în ghiveci poate să coste şi 300 de lei. În pieţe, mai ieftini sunt cei tăiaţi. Preţurile variază în funcţie de specie şi de înălţime. Dacă brazii autohtoni costă între 15 şi 35 de lei bucata, cei din import costă între 59 şi 199 de lei.

Dacă v-aţi gândit să renunţaţi la bradul natural în acest an şi să-l înlocuiţi cu cel artificial, este bine să ştiţi că această variantă se dovedeşte a fi cea mai poluantă. Mulţi dintre ei sunt realizaţi din PVC, un material care nu poate fi reciclat şi se degradează foarte greu, având un impact mare în procesul de producţie.