Copii cu vârste între nouă şi 17 ani pe care era plătit să-i transporte la un liceu din Deva. După o noapte cu mult alcool, şoferul a urcat la volanul microbuzului plin cu elevi şi l-a răsturnat într-un şanţ. Într-o curbă, bărbatul ar fi adormit la volan, spun copiii. Printre ei, şi fiul unui europarlamentar din Hunedoara. În lipsa unui microbuz şcolar, Liceul din Deva a încheiat un contract cu o firmă privată de transport.

Microbuzul care transporta 17 elevi la un liceu din Deva a făcut accident, într-o curbă, pe un drum umed. Şoferul ar fi adormit la volan, le-au spus copiii poliţiştilor. Maşina a intrat pe sensul opus, apoi s-a răsturnat. După nici 10 kilometri de drum. 
-A dat în stâlpul ăla care se vede, apoi a dat în stâlpul ăsta şi apoi invers cu tot. 

Articolul continua dupa recomandari

A fost cod roşu de intervenţie la ambulanţă. Copiii au fost transportaţi de urgenţă la spitalele din Hunedoara şi Deva. Printre ei şi fiul unui europarlamentar din Hunedoara. 

Şoferul le-a spus poliţiştilor că a făcut accident din cauza oboselii. "Obosise" după mai multe pahare cu alcool pe care le-a băut duminică noaptea. Avea o alcoolemie de 0,34. 

Bărbatul de 61 de ani e angajatul unei firme private de transport care a încheiat un contract cu liceul din Deva. În fiecare zi, cursa de la ora şapte, e rezervată elevilor. Nimeni nu-i verifică, însă, pe şoferi înainte să plece la drum. Astăzi, 17 copii cu vârste între nouă şi 17 ani au fost în pericol din cauza inconştienţei omului de la volan. S-au răsturnat cu microbuzul într-o curbă periculoasă unde au avut loc şi accidente mortale.

Şoferul care "a condus" în şanţ un microbuz plin cu elevi are acum dosar penal.