În familia modernă, taţii stau acasă cu cei mici, iar mamele merg la serviciu. În ultimii ani, a crescut numărul bărbaţilor care au ales să intre în concediu de creştere a copilului. Este o tendinţă care nu aduce decât beneficii, spun studiile, care arată că implicarea tatălui contribuie la o mai bună dezvoltare emoţională a copiilor.

Tatăl secolului 21 este preocupat de creşterea copiilor şi implicat în fiecare pas al celor mici. Un tablou care nu seamănă deloc cu figura clasică a bărbatului, cel care în trecut aducea banii în casă şi conducea familia din fotoliu.

Articolul continua dupa recomandari

32.000 de taţi români au intrat în concediu pentru creşterea copilului

Cornel a renunţat chiar şi la job, pentru doi ani, şi a rămas acasă, în concediu de creştere a copilului. 

Cornel, tată: Am făcut schimb cu mămica şi e un lucru minunat şi o idee perfectă pentru toţi taţii să petreci cât mai mult timp cu copilul tău. Sunt nişte momente pe care nu aş vrea să le pierd pentru nimic 

Nu e singurul tată modern care a pus familia mai presus de carieră. Numărul bărbaţilor care intră în concediu după naşterea copilului creşte, în fiecare an.

Sunt peste 32 de mii de taţi români care au făcut această alegere. 

De câţiva ani, există chiar şi o comunitate dedicată exclusiv taţilor. Cei peste o mie de membri se întâlnesc la evenimente şi împărtăşesc provocările vieţii de părinte. 

Sofia Frunză, organizator Modern Dads: Pornim de la subiecte pe care ei ni le propun. Vor să discutăm, de exemplu, despre crizele de furie ale copilului 

Ryan Reynolds, John Legend sau împăratul Japoniei s-au implicat în creşterea copiilor

Copiii care au taţi implicaţi se dezvoltă mai repede, au rezultate mai bune la şcoală şi mai puţine probleme de comportament, arată studiile.

Jeni Chiriac, psiholog: Pentru că avem fetiţă, nu pasăm fetiţa mamei. Şi în momentul în care unul dintre părinţi alege să fie dominant, este în defavoarea dezvoltării armonioase şi echilibrate a copilului

Taţi tot mai implicaţi în viaţa de familie găsim şi la case mai mari. Actori şi cântăreţi celebri precum Ryan Reynolds sau John Legend fac furori în mediul online cu pozele pe care le postează alături de copiii lor.

Până şi noul împărat al Japoniei, Naruhito, a uimit o lume întreagă după ce a mărturisit că a jucat un rol esenţial în creşterea fiicei sale, în ciuda tradiţiei japoneze, în care figura tatălui este neglijabilă.