Bărbatul din localitatea ieşeană Vlădeni, care a fost atacat, vineri seara, de doi necunoscuţi, cu o substanţă chimică ce părea să fie acid, riscă să îşi piardă vederea definitiv.

Medicii susţin că bărbatul de 61 de ani a suferit arsuri chimice care i-au afectat parţial vederea la nivelul ambilor ochi.

Articolul continua dupa recomandari

"Pacientul are vederea parţial afectată. Vede în proporţie de 20 - 40 la sută. El este internat în Secţia de Oftalmologie, unde a primit tratament de specialitate şi este ţinut sub observaţie. Luăm în calcul ca acesta să fie trecut pe lista de aşteptare pentru transplant de cornee", a declarat, luni, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, prof.dr. Diana Cimpoeşu.

Cei doi agresori ai acestuia, care, potrivit martorilor, au între 20 şi 30 de ani, sunt căutaţi în continuare de poliţişti.

Doi bărbaţi au intrat, vineri seara, într-un bloc din localitatea Vlădeni şi au sunat la soneria uşii unuia dintre apartamente. În momentul în care uşa apartamentului s-a deschis, aceştia au aruncat o substanţă chimică în faţa proprietarului, un bărbat în vârstă de 61 de ani. Din cauza arsurilor grave suferite la nivelul ochilor, bărbatul a fost dus la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

Poliţiştii au demarat o anchetă şi au deschis dosar penal pentru lovire sau alte violenţe. În funcţie de evoluţia stării de sănătate a victimei, încadrarea juridică ar putea fi schimbată.

Sursă Agerpres