Dintr-o celula a inchisorii, liderul retelei, inchis pentru omor, si-a facut birou. Pentru afacere, avea nevoie de angajati. I-a gasit in celulele vecine.

Articolul continua dupa recomandari

Impreuna au invatat bine limbajul tranzactiilor bancare si au trecut la treaba.

Si-au ales ca tinte functionari din banci sau angajati din companii. Le trimiteau mail-uri din partea unor companii care asigura securizarea transferurilor bancare. Spuneau ca vor sa faca o simulare, doar ca simularea era cu bani reali, bani din conturile institutiilor.

“In momentul cand operatorul comunica codul unic al tranzactiei, il transmiteau prin intermediul telefonului mobil, prin SMS, sagetilor”, spune Traian Berbeceanu, de la DIICOT Alba Iulia.

Adica cei 64 de membri ai retelei care actionau dincolo de portile inchisorii si care aveau grija ca banii transferati intr-un cont anume sa se evapore in cateva minute. Inainte ca banca sa isi dea seama si sa blocheze tranzactia.

Au pacalit asa noua angajati si au reusit sa ia din conturi peste 350.000 de euro.

Intre timp, 70 de suspecti au ajuns la Parchet. 58 dintre ei sunt deja cercetati pentru infractiuni informatice si inselaciune. Sefii lor din inchisoare si-ar putea prelungi sederea cu inca 20 de ani.