După un val de tragedii petrecute la metroul bucureştean, Metrorex a găsit o soluţie. O balustradă care ar trebui să-i împiedice pe călători să cadă pe şine. Numai că structura metalică măsoară câţiva metri şi este amplasată într-o singură staţie. Nu pe tot peronul, ci doar la un capăt.

Bara metalică a fost montată în staţia de metrou Piaţa Victoriei pe sensul de mers spre Pipera. Pe aici trec zilnic aproape 300.000 de călători.

Articolul continua dupa recomandari

La orele de vârf, peronul este arhiplin, iar oamenii se calcă pe picioare să intre în vagoane.

Gardul montat de Metrorex ar trebui să împiedice tragediile de la metrou. Balustrada lungă de câţiva metri a fost amplasată la intrarea trenului în staţie. Pe restul peronului, călătorii rămân expuşi pericolului.

Reprezentanţii Metrorex spun că balustrada are scopul de a proteja călătorii la orele de vârf. Sunt însă responsabili din companie care nu cred în eficienţa balustradei.

ION RĂDIOI, Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou: Este pusă cumva la coada trenului, deci pe zona în care oricum trenul depăşeşte porţiunea aia. În caz de aglomeraţie, trebuie să aibă oamenii de ce să se agaţe pe acolo. Deci, n-are nicio importanţă!

În ultimii 8 ani, au fost peste 30 de cazuri de suicid, la metroul bucureşean, dar şi o crimă. Acum doi ani, o tânără a fost împinsă pe linii, în staţia Dristor.

În alte ţări, peroanele din staţiile de metrou aglomerate sunt prevăzute cu panouri de protecţie, cu uşi culisante, care se deschid doar după ce metroul a oprit în staţie.