Examenul de Bacalaureat 2018 începe în luna februarie, când au loc probele orale. Calendarul probelor orale la examenul de Bac a fost aprobat prin Ordin de ministru, în august 2017.

Probele orale care sunt susținute în februarie la examenul de Bacalaureat 2018 sunt la limba română, limba maternă, competențe digitală și limba străină.

Articolul continua dupa recomandari

Bacalaureat 2018: înscrierile candidaților

Prima etapă a examenului de Bacalaureat este cea de înscriere a candidaților.  Conform Ministerului Educației, înscrierile au loc în perioada 29 ianuarie - 2 februarie 2018.

Bacalaureat 2018: Calendarul probelor orale

Probele orale din prima sesiune a examenului de Bacalaureat încep luni, pe 12 februarie. Se vor încheia 10 zile mai târziu, pe 22 februarie. Examenele orale la Bac se desfășoară după următorul calendar:

  • 12-13 februarie: proba orală la limba română (evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română / proba A)
  • 14-15 februarie: proba orală la limba maternă (evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă / proba B)
  • 16, 19-20 februarie: proba orală de competențe digitale (evaluarea  competențelor digitale / proba D)
  • 21-22 februarie: proba orală la limba străină (evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională / proba C)

Cursurile pentru elevii de clasele a XII-a și a XIII-a, care susțin Bac-ul în acest an se încheie vineri, 25 mai. Tinerii vor intra în examene o lună mai târziu.

Probele scrise la examenul de Bacalaureat 2018 au loc în vară, la sfârșitul lunii iunie. Vor fi trei examene, plus proba scrisă la limba maternă. Rezultatele vor fi afișate după câteva zile, la începutul lui iulie.

Cei care optează pentru a da Bac-ul în a doua sesiune, aceasta va avea loc la sfârșitul verii, în ultimele zile ale lunii august.

Anul trecut, rezultatele la Bacalaureat, prima sesiune, au fost afișate pe 6 iulie. Peste 93 de mii de candidați au obținut note de trecere , iar 126 de elevi au avut media finală 10. Rata de promovabilitate a fost astfel de 71,4%, cu 5% mai mare față de 2016.

Știrile Antena 1 Observator sunt și pe Instagram, Youtube și Facebook