Toţi elevii care au susţinut prima sesiune de Bacalaureat aşteaptă cu emoţie şi nerăbdare notele. Pe 4 iulie, în momentul afişării rezultatelor la Bac 2018, unii vor avea însă şi surprize neplăcute. Ce se întâmplă, aşadar, cu candidaţii respinşi?

Conform oficialilor din învăţământ, pentru a promova examenul la Bac 2018, este nevoie de anumite condiţii, iar cea mai importantă este de a avea media generală cel puţin 6.00 la probele scrise.

Articolul continua dupa recomandari

Cine este declarat respins la Bac 2018

În această sesiune, unii dintre candidaţii înscrişi au aflat că nu au promovat încă de examenele orale din februarie. Iată cine riscă să fie declarat respins când sunt afişate rezultatele la Bac 2018, pe 4 iulie:

- candidaţii care nu au susţinut toate probele de evaluare a competenţelor, susţinute în februarie

- candidaţii care nu au participat la toate probele scrise din prima sesiune de Bac, de la finalul lui iunie

- candidaţii care au venit să dea proba scrisă, dar care au fost eliminaţi din examen

- candidaţii care nu au obţinut minim nota 5 la fiecare dintre probele scrise

- candidaţii care nu primesc media generală 6 la probele scrise

Totuşi, ce şanse mai au candidaţii respinşi la Bac?

Prima şansă pentru candidaţii respinşi la Bac 2018: contestaţiile

În cazul în care un elev nu a obţinut nota 5 la una sau mai multe probe scrise, el mai are o şansă de a fi declarat admis la prima sesiune. Conform regulilor publicate de Ministerul Educaţiei, el poate contesta rezultatul şi îşi va pune astfel speranţa în profesorii care îi vor recorecta lucrarea.

Pentru aceasta, trebuie să se grăbească imediat după afişarea rezultatelor, pe 4 iulie. Contestaţiile la Bac 2018 trebuie depuse chiar în aceeaşi zi, între orele 12.00 - 16.00.

Încă o şansă pentru respinşi: a doua sesiune de Bacalaureat 2018

Dacă recorectarea lucrărilor nu se va soluţiona în favoarea candidatului respins, el poate încerca să obţină diploma de Bac tot în acest an la finalul verii, în cea de-a doua sesiune. Potrivit calendarului la Bacalaureat 2018, examenele din a doua sesiune au loc în perioada 20 - 23 august. Pentru aceasta, neapărat, candidatul trebuie să se înscrie în perioada 10 - 13 iulie.