Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti l-au trimis, vineri, în judecată pe Florin-Cătălin Ivan, avocat în Baroul Bucureşti, pentru evaziune fiscală de peste trei milioane de euro. Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au pus sub sechestru cinci terenuri, peste 8.000 de sticle cu vin şi 60.000 de CD-uri ale avocatului.

În rechizitoriu, procurorii susţin că, în perioada 2010-2011, avocatul nu a înregistrat în totalitate operaţiunile comerciale desfăşurate de o societate al cărei administrator era şi nu a depus nicio declaraţie fiscală.

Articolul continua dupa recomandari

De asemenea, în perioada 2010-2012, în cazul altei societăţi pe care o administra, avocatul Florin-Cătălin Ivan nu a înregistrat în evidenţele contabile operaţiunile comerciale şi în declaraţiile fiscale veniturile obţinute şi impozitele datorate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, mai arată anchetatorii.

Avocatul ar fi prejudiciat, astfel, bugetul de stat, potrivit procurorilor, cu suma de 13.743.692,96 lei, echivalentul a circa 3,2 milioane de euro.

Pentru garantarea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui număr de cinci terenuri în suprafaţă totală de 20.556 de metri pătraţi, identificate în proprietatea lui Florin-Cătălin Ivan, asupra a 8.180 sticle a 0,75 litri cu vin şi a mai multor cutii tip bag-in-box a 20 litri cu vin, identificate cu prilejul percheziţiei domiciliare efectuate în cursul cercetărilor şi asupra unui număr de 60.193 CD-uri aparţinând părţilor responsabile civilmente, precum şi poprirea asupra sumelor de bani existente în conturile bancare deţinute de Ivan.

Dosarul a fost trimis pentru soluţionare la Curtea de Apel Bucureşti.