Un atac barbar a fost filmat într-o benzinărie din Maramureş. Cu topoarele, mai mulţi interlopi au atacat doi localnici. Ar fi fost o lovitură de intimidare. Agresorii au legătură cu mafia lemnului din zonă şi vor ca toată lumea să le ştie de frică, spun victimele.

Puteau să fie morţi. Unul dintre ei îşi bea cafeaua liniştit în benzinărie, iar celălalt era afară, când interlopii au venit peste ei, cu topoarele. Pe imaginile surprinse se vede cum una dintre victime se refugiază înăuntru când îi vede şi îşi avertizează amicul să fugă. 

Articolul continua dupa recomandari

Victor Ştreţco: "M-am ridicat de la masă, am văzut că nu au treabă cu mine. Au fugit după prietenul meu să-l bată înăuntru, am stat la masă."

Cel care dă ordinul, spun victimele, este Grigore Timiş, liderul clanului Butanu - temut în Borşa. Iar cei care sunt gata să-i execute comanda sunt doi fraţi de 22 şi 23 de ani - nepoţii lui.

Clanul Butanu e cunoscut în Maramureş. În 2009, răfuiala cu un alt clan s-a terminat cu oameni răniţi şi maşini distruse. Liderului i se mai spune Ninja din Borşa după ce a intrat cu o sabie în primărie şi i-a ameninţat pe primar şi pe viceprimar. 

Numele clanului apare şi într-o anchetă Rise Project, despre defrişările din zona Borşa. Potrivit investigaţiei, interlopii se ocupă cu tăierile ilegale de păduri.