Şoferii din România au capcane deschise pe toate drumurile. Gropile, gurile de canal neacoperite sau lipsa semnelor de circulaţie sunt doar câteva dintre ele. Deseori, conducătorii auto trebuie să se bazeze pe intuiţie, viteza de reacţie sau noroc pentru a evita o tragedie.

O aplicaţie dedicată şoferilor arată că, pe străzile Capitalei sunt peste 1.200 de gropi, sute de denivelări în zona gurilor de canal şi zeci de semne de circulaţie lipsă. O echipă Observator a mers pe Şoseaua Fundeni, unde sunt raportate mai multe "pericole".

Articolul continua dupa recomandari

O singură zonă din Bucureşti, trei probleme. Trecerea de pietoni nu este presemnalizată, scuarul nu este nici el semnalizat, iar marcajele rutiere de pe carosabil abia se mai văd.

În multe situaţii, semnele de circulaţie fie sunt amplasate în copaci, fie sunt poziţionate prea departe de intersecţie. Şoferii trebuie să ghicească dacă au prioritate sau obligaţia de a merge înainte. 

Administratorii drumurilor din Capitală şi firmele care execută lucrări au primit 70 de amenzi şi peste o mie de somaţii. 

Andra Arsintescu, purtător de cuvânt Brigada Rutieră: Deficienţele au vizat neasigurarea stării de viabilitate a drumului, nesemnalizarea părţii carosabile, cât şi lipsa semnalizării 

În ţară, au fost date aproape o sută de amenzi. Cele mai multe în judeţele Bihor, Dâmboviţa şi Cluj. Reprezentanţii societăţii civile spun însă că sunt prea puţine sancţiuni faţă de numărul prea mare de nereguli.

Alex Vîlvoi, fondator "România fără gropi": Administratorii străzilor, pentru că nu sunt sancţionaţi de Poliţia Rutieră, nu remediază problemele

Gropile sau lipsa marcajelor pot provoca accidente rutiere grave. Victimele pot da în judecată administratorul drumului, dar au nevoie de dovezi solide. 

Adrian Cuculis, avocat: Important este să facem fotografii, un filmuleţ cu telefonul, să oprim alţi participanţi la trafic care au observat acel incident. Să le cerem datele sau să le reţinem numerele de înmatriculare

În urmă cu câţiva ani, Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere a plătit daune record, de un milion de euro, unei tinere care a rămas fără un braţ, după ce un parapet rupt de pe DN 13 a străpuns portiera maşinii în care se afla.