O profesoară din Sibiu a dat explicaţii în faţa anchetatorilor despre moartea unei eleve care a căzut în gol 30 de metri, în timp ce îşi făcea un selfie. Sora dascălului, cadru didactic şi ea, urmează să fie chemată la audieri. În seara tragediei, au urcat, alături de grupul de elevi, pe acoperişul blocului turn.

Cele două profesoare sunt surori şi predau la Liceul Textil engleză şi franceză. În seara tragediei, s-au întâlnit, chiar în faţa blocului turn, cu trei eleve care le-au invitat pe acoperiş să admire oraşul de sus. Profesoarele au acceptat, cu seninătate, iar una dintre ele l-a luat chiar şi pe copilul de numai 5 ani cu ea.
-Profesoarele respective erau în timpul liber, nu era nicio acţiune organizată de şcoală, s-au întâlnit întâmplător pe stradă cu elevele noastre şi aşa au urcat pe bloc, să admire Sibiul.

Articolul continua dupa recomandari

De dimineaţă, una dintre profesoare a dat explicaţii în faţa poliţiştilor. Susţine, însă, că a plecat de pe acoperişul blocului chiar înainte ca Denisa să cadă în gol, de la 30 de metri înălţime. 

-Înainte de a pleca, profesoarele au spus că s-au adresat elevelor şi le-au spus: Haieţi, coborâţi şi voi jos. nu mai rămâneţi aici. Aveţi grijă la balustradă, să nu cădeţi. 

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Cele două cadre didactice ar putea fi trase la răspundere pentru ceea ce s-a întâmplat. Au intrat, cu bună ştiinţă, pe uşa ruptă din balamale, într-o zonă interzisă. 
-Inspectoratul Şcolar a anunţat că nu va lua nicio măsură împotriva celor două profesoare, pentru că acestea se aflau în timpul lor liber. Singura lor vină ar putea fi una morală, pentru că au acceptat să urce pe acoperişul blocului, la îndemnul unor copii de doar 15 ani. 

Ceilalţi elevi care au fost martori la selfie-ul ucigaş sunt în continuare consiliaţi psihologic. Nu-şi revin din şoc. Şi ei au dat declaraţii în faţa anchetatorilor.