Doi localnici care munceau pe câmp s-au luat la ceartă cu mai mulţi indivizi veniţi la furat. Iar hoţii ar fi reacţionat violent când au fost surprinşi. Au sărit la bătaie, cu topoarele. Unul dintre sătenii răniţi este la spital, în stare gravă. Primarul comunei, care este proprietarul terenului, a fost implicat şi el în ceartă. A tras focuri de armă ca să se apere de indivizii agresivi şi a rănit un cal.

Scenele violente au avut loc ziua în amiaza mare, într-un lan de porumb. Cei doi muncitori stropeau terenul cu erbicide, când au zărit mai mulţi indivizi puşi pe furat.

Articolul continua dupa recomandari

În momentul în care le-au cerut să plece, aceştia ar fi sărit la bătaie.

Unul dintre muncitori, rănit grav, s-a prăbuşit la pământ. Primarul comunei, de altfel, şi proprietarul terenului, a aflat şi a pornit, în grabă, spre locul incidentului. Pe drum însă.

Gabriel Dragnea, primarul comunei Butimanu: M-am intersectat cu trei carute si o masina. M-am oprit sa ii las sa treaca si atunci au venit in viteza mare, agitand un topor, obiecte contondente catre mine.

Comportamentul agresiv al indivizilor ar fi continuat, susţine primarul. Şi, ca să potolească spiritele, a tras câteva focuri de armă în aer. 

Gabriel Dragnea, primarul comunei Butimanu: M-am speriat foarte tare. Doar eu cu inca o persoana. Aia fiind 3 carute, 4 carute. Moment in care eu, fiind detinator de un pistol cu bile, am tras doua, trei focuri de avertisment in aer.

Presupuşii hoţi au însă altă versiune. Spun că mergeau la tăiat de lemne în pădure, nu la furat de porumb. 

Ba chiar îl acuză pe primar că a tras cu pistolul în cal. Poliţiştii confirmă că animalul a fost rănit în urma folosirii armei. Cinci dintre indivizii implicaţi în scandal au fost prinşi şi duşi la audieri.

Deocamdată, niciunul dintre ei nu este acuzat de agresiune. Oamenii legii au deschis însă dosar penal în acest caz şi fac cercetări pentru mai multe infracţiuni: lovire sau alte violenţe, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor. Muncitorul rănit a fost transportat la Spitalul Floreasca din Capitală şi este în stare gravă.