Un caz privind răpirea unei femei în centrul Capitalei a fost elucidat abia după nouă ore. Poliţiştii care au intervenit sunt acuzaţi de femeia care a anunţat cazul la 112 că au pierdut timp preţios. Deşi le-a oferit toate detaliile dispecerilor - de la identitatea suspectului până la maşina în care se află - agenţii ar fi preferat să o interogheze pe ea decât să îl găsească mai repede pe suspect. Din fericire, răpirea a fost o alertă falsă.

În plină stradă, puţin după ora 22.00, un bărbat este suprins când o urcă cu forţa pe o tânără în maşina sa. Un martor povesteşte că a crezut că este vorba despre o răpire, aşa că, după ce a făcut o fotografie autoturismului, a sunat la 112.

Articolul continua dupa recomandari

O fata era trasă de păr. Şi băgată cu forţa într-un Logan vişiniu. A avut tentaţia o secundă să vină spre mine, dar a intrat la loc în maşină. Primul apel a fost la zece şi cinci minute. După care operatorul m-a pus pe hold circa un minut. Apoi un poliţist a preluat apelul femeii şi i-a adresat, din nou, acelaşi întrebări. Timp în care maşina a dispărut. Acolo am stat cam 15 minute aşteptand poliţiştii, care se tot plimbau. Ei primiseră un număr gresit de la 112 şi nu mă găseau. Deşi eram chiar acolo unde stabilisem cu ei. - martor

Abia după aproape 30 de minute, estimează martorul, poliţiştii au pornit pe urma presupusului răpitor care a acţionat chiar în Centrul Capitalei. După mai bine de şase ore autoturismul a fost găsit la marginea comunei Chiajna.

Cum nu aparţinea suspectului, acesta a fost identificat abia dimineaţă. Le-a spus anchetatorilor că totul a fost o ceartă între iubiţi.Tânăra nu a depus plângere împotriva iubitului ei. Iar după câteva ore de audieri cei doi au plecat acasă împreună.

În ceea ce priveşte intervenţia agenţilor, poliţiştii spun că totul a funcţionat ca la carte. Şi că echipajele au plecat în căutarea posibilei victime în doar câteva minute.

Polţiştii spun că este normal ca cei care apelează la ajutorul agenţilor să primească cât mai multe întrebări pentru rezolvarea cazului şi că întreaga acţiune desfăşurată azi noapte a fost un succes.