Articolul continua dupa recomandari

“Deja eu nu mai discut, gata, s-a terminat!” E raspunsul unui inginer de la mina Lonea, locul de unde pleaca traseul sinuos al cablurilor prin care curentul electric ajunge in vilele unor oameni influenti din zona. Printre care si un fost director de mina. Lucrarile ar fi fost facute in baza unor contracte semnate de sefii minei.

Altii s-ar fi legat ilegal la retea. Asa se face ca, pe kilometri intregi, cablurile trec prin apa, pe sub poduri si chiar prin copaci. “Daca este prin copaci, nu mai este treaba mea”, se apara inginerul Gabriel Zamora, de la mina Lonea.

Asa cum nu este nici treaba noii conduceri a Companiei Nationale a Huilei Petrosani. Chiar daca reteaua ajunge si la una din cabanele care le-a apartinut minerilor. “Nu am cunostinta despre asa ceva si nu s-a facut in ultimele luni acea alimentare la cabana respectiva, de cand eu sunt director”, sustine managerul general SNH Nicolae Dragoi.

Dar nici nu a verificat ce au facut altii inaintea lui. Adica pana in 2004, cand cabana a trecut in administrarea Primariei Petrila. “Primaria Petrila nu a facut nicio alimentare cu energie electrica in zona respectiva”, a precizat edilul Ilie Paducel. Dar a inchiriat cabana unui controversat om de afaceri din zona. Care ar fi devenit peste noapte distribuitor de energie pentru ceilalti proprietari de cabane din zona. “S-au gasit intr-adevar mai multe cabluri in diferite locuri, unele taiate, unele care treceau prin parau”, a subliniat seful Politiei Petrila Alexandru Scafariu.

Ramane de vazut in baza caror contracte sau proiecte au fost facute lucrarile. Cine a semnat pentru ele si cine a profitat de pe urma lor. Asa ca politistii ancheteaza cazul.