O mamă şi fiul ei de şapte ani au fost ucişi pe loc de un şofer beat şi fără permis! Cu poliţia pe urme, bărbatul a pierdut controlul maşinii într-o curbă şi a lovit în plin un grup de trecători, aflaţi pe marginea unei şosele din Sibiu. Un alt băiat de 14 ani a fost rănit, sub ochii mamei lui. După tragedie, suspectul, care n-a obţinut niciodată permisul de şofer, a fugit.

Adriana Sâlcă, sora femeii decedate: Atât am apucat să spun: "Vai!" Şi am văzut că a izbit-o pe soră-mea şi copilul. I-a luat. M-am trezit în şanţ şi m-am ridicat: "Unde sunt copiii mei, unde sunt copiii mei?"

Articolul continua dupa recomandari

Maria Poşa, rudă: Era întuneric, noapte, nu vedea ce se întâmplă. Îi căuta cu telefonul până când a dat de câte unul, de câte unul 

E locul unde copilul de şapte ani şi mama lui au fost ucişi de un individ beat şi fără permis. O comună fără trotuare, în care locuitorii îşi riscă zilnic vieţile mergând pe marginea şoselei. 

Angelica şi Florin se îndreptau spre casă, împreună cu sora femeii şi cu fiul ei de 14 ani. Se înserase, iar băieţii mergeau pe lângă biciclete. O maşină scăpată de sub control i-a lovit în plin. 

Mama tinerei decedate: Ea era, uite, aici! Copilul mai încolo. Doamne, nu pot să cred

Un martor spune că "i-a izbit la 200 de metri. I-a aruncat. Vă daţi seama că a avut viteză! Mamă tânără, copil tânăr. Păcat de Dumnezeu".

Într-o curbă la dreapta, autoturismul tăiase şoseaua în diagonală. După ce a intrat în trei din cei patru pietoni, s-a izbit de un stâlp de electricitate şi a ricoşat în altă maşină. 

Tânăra de 30 de ani şi fiul ei au murit pe loc. Băiatul de 14 ani a fost rănit uşor, sub ochii mamei lui, singura care a scăpat teafără şi a strigat după ajutor.

Un echipaj al Poliţiei care a facut cale întoarsă după maşina ce gonea prin comună a ajuns în câteva secunde la locul accidentului. Poliţiştii au realizat imediat că şoferul vinovat este chiar cel pe care îl urmăreau.

Doar că individul, beat şi fără permis de conducere, dispăruse de la locul accidentului. După ce a ucis doi oameni, bărbatul de 37 de ani, muncitor forestier la o cabană de pe Transfăgărăşan, s-a oprit la un magazin să-şi cumpere ţigări, apoi şi-a continuat drumul pe jos, ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. 

Comisar-şef Bogdan Maxim, şef Poliţia Rutieră Sibiu: Conducătorul auto a plecat de la autoturism fiind identificat în foarte scurt timp de echipajul Poliţiei Rutiere 

Bărbatul care a ucis o mamă şi pe fiul ei mai are un dosar penal. A fost prins la volan şi în urmă cu trei săptămâni, deşi nu a avut niciodată permis. Aseară a condus cu o alcoolemie de 0,66 miligrame pe litru, alcool pur în aerul expirat. A fost reţinut deocamdată pentru 24 de ore. 

Mama tinerei decedate: Pe aici circulă beţi zilnic, stau la şosea şi îi văd. Zilnic, nu-i ia nimeni

Unchiul băiatului mort: Nu poţi să treci strada. Ar trebui făcut la noi în sat dune din alea pe şosea, din sută în sută de metri, ca să nu mai vină cu viteză, să oprească  

În România, 7% dintre accidentele rutiere sunt produse din cauza consumului de alcool.