Şi încă mai conduce cu succes afacerea începută de tatăl său acum aproape un secol. Pentru el, vârsta este doar o cifră. Vrea să atingă centenarul şi chiar să extindă serele sale din Arad. Îl cunoaştem pe bunicul care trimite flori îndrăgostiţilor din toată ţara.

De cum păşeşti în casa veteranului florar, îţi dai seama că ai în faţă mai mult decât o simplă afacere. Toate amintirile lui sunt legate de flori. Diplomele primite la mai multe competiţii de profil stau pe post de tablouri. Toţi membrii familiei au pus umărul la dezvoltarea serelor. Prima a apărut tocmai în 1921, iar astăzi suprafaţa cultivată ajunge la câteva hectare.

Articolul continua dupa recomandari

Sutele de mii de lalele şi zambile îl menţin vivace pe cel mai în vârstă florar din ţară. Are 91 de ani, însă în fiecare zi îl găsim în mijlocul florilor, unde controlează temperatura din sere şi ia toate deciziile. Pentru Ziua Îndrăgostiţilor, a pregătit chiar o seră specială, alături de ajutoarele sale.

Dumitru Lazăr, florar: De obicei se pun in septembrie-octombrie si ei se acopera cu nisip ca sa aiba greutate. Se pune in sera la caldura in asa fel incat sa infloreasca de ziua indragostitilor.

Florile lui sunt cele mai căutate printre comercianţii din oraş. După luna iubirii şi cea a femeii, serele intră în repaus până primăvara viitoare, când se vor umple, din nou, cu flori pentru îndrăgostiţi.