Dacă eşti refuzată în dormitor sunt şanse să nu fii tu vinovată pentru acest aspect. Apetitul sexual poate scădea din mai multe cauze, printre care stresul, oboseala sau anumite probleme de natură medicală. 

Iată 6 motive pentru care partenerul tău refuză contactul sexual şi cum poţi rezolva această situaţie.

Articolul continua dupa recomandari

1. Suferă de depresie

“Depresia clinică este unul dintre cei mai mari ucigaşi ai poftei sexuale la bărbaţi” spune sexologul David McKenzie. Bărbaţii de toate vârstele, chiar şi adolescenţii pot fi puşi în această situaţie când se confruntă cu stările depresive. “Reamintiţi-vă că depresia clinică este o boală psihică şi nu o slăbiciune de caracter” este sfatul pe care îl oferă McKenzie.

Ce puteţi face: Cheia rezolvării acestei probleme este răbdarea, mai ales dacă partenerul tău urmează un tratament – în timp ce antidepresivele sunt eficiente în tratarea afecţiunii, dar ele pot contribui la scăderea apetitului sexual.

2. Întâmpină probleme erectile 

Deși disfuncția erectilă și ejacularea prematură sunt probleme frecvente, spune McKenzie, un om care se confruntă cu aceste dificultăți poate să se inhibe faţă de partenerul său de teama că va dezamăgi sau că nu este destul de bărbat pentru partenera sa.

Ce poţi face: Nu încerca să eviţi subiectul sau să ignori problema. Chiar dacă nu este o discuţie foarte uşor de purtat, dacă problema rămâne netratată şi astfel nerezolvată, se poate ajunge la resentimente. „Începeţi prin a spune: Ştii că te iubesc orice ar fi, indiferent de cauze medicale, lucrurile se pot rezolva” sugerează David, un musician de 28 de ani. „Nu îţi face partenerul să se simtă prost, nu crea o întreagă tevatură din aceeastă problemă pentru că riscaţi să îl inhibaţi şi să înrăutăţiţi situaţia.”

3. Nivelul său de testosteron este scăzut

„Când un bărbat ajunge la vârsta de peste 40 de ani, nivelurile lui de testosteron încep să scadă” spune McKenzie. „ Dacă acest lucru se întâmplă în repetate rânduri, cu timpul, îşi va pierde gradual pofta sexuală.” Această afecțiune este uneori menționată ca andropauzăși vine cu simptome care includ pierderea de energie, simptome depresive și unitate sexuală scăzută.

Ce poţi face: Sugeraţi-i să consulte un medic pentru un test medical

4. Este stresat din cauza carierei, jobului

Grijile de la locul de muncă pot fi un adevărat ucigător al poftei sexuale pentru mulţi bărbaţi, mai ales dacă au tendinţa de a echivala succesul profesional cu valorile personale.

Ce poţi face: Discutaţi despre această problemă în afara dormitorului. Găsiţi momentul potrivit şi purtaţi o discuţie serioasă despre ce se întâmplă în viaţa lui. Întrebaţi-l dacă îl puteţi ajuta cuc eva, dacă îi puteţi oferi ajutor în această perioadă stresantă, dar clarificaţi faptul că problemele de la muncă vă pot afecta şi relaţia intimă pe o perioadă lungă.

5. Este obosit

Sunt şanse ca atunci când partenerul dumneavoastră spune că este prea obosit pentru a face sex, să spună adevărul.

Ce poţi face: Nu o luaţi personal. Potrivit lui McKenzie, în jur de 98% dintre bărbaţii pe care îi consiliază, spun că lipsa apetitului lor sexual nu are nicio legătură cu sentimentele pe care le au faţă de partenerele lor. În loc să reacţionaţi cu furie, încercaţi să discutaţi cu calm, la momentul potrivit, despre motivele care îl fac să se simtă atât de obosit. Dacă problema persistă mai mult de șase săptămâni, luați în considerare vizita la un terapeut sau medic.

6. Grăbiţi lucrurile prea tare

Dacă un bărbat pe care îl cunoaşteţi recent refuză invitaţia voastră pentru o noapte de amor, probabil vrea doar să vă spună că nu este încă pregătit pentru aşa ceva. „Contactul sexual implică emoţii care apar în momentul apropierii de o persoană” spune P.J., un producător online de 29 de ani. „Nu te poţi deschide foarte uşor în faţa unei persoane pe care nu o cunoşti”

Ce poţi face: Nu grăbi situaţia, lasă lucrurile să meargă de la sine. Poate fi un semn că partenerul tău vrea să te cunoască mai bine, înainte să facă pasul următor.