27 de suflete într-un spaţiu de numai 10 metri pătraţi! Pare incredibil, dar vorbim chiar despre o grădiniţă dintr-o comună din Botoşani. Pe lângă aglomeraţie, are şi puţine scaune. Doar opt pentru toţi prichindeii!

De aproape 10 ani, cadrele didactice şi părinţii din Hudeşti tot speră să se întâmple o minune. Care nu mai vine pentru copiii lor. Aşa că micuţii merg la grădiniţă în clădirea şcolii din Baranca, acolo unde deja învaţă peste 300 de elevi.

Articolul continua dupa recomandari

Problema nu e locaţia, ci spaţiul. Pentru cei 27 de prichindei au fost puşi la dispoziţie... doar 10 metri pătraţi.

"Grupa mică nu avem spaţiu şi atunci funcţionează în fosta cancelarie din şcoală, într-un spaţiu neadecvat, asta datorită faptului că în şcoala veche nu se mai poate lucra, ea a fost afectată de inundaţii în anul 2008", a declarat Viorel Atomei, primarul comunei Hudeşti. 

"Sunt înscrişi 27 de preşcolari, este foarte greu de lucru, se învaţă în două schimburi din cauza lipsei de spaţiu", explică Sergiu Gavriliu, profesor coordonator. 

Iar neregulile nu se opresc aici. Copii se înghesuie la măsuţe pe doar opt scaune. Doar atâtea încap.

"Dacă închid uşa e foarte cald, ei sunt mulţi, e foarte cald şi nu ne mai putem desfăşura activitatea aşa cum ne-am dori", se plânge educatoarea Cristina Olaru. 

Iar când au nevoie la toaletă, copii merg acasă, cu părinţii sau fraţii mai mari. Cea existentă în spatele şcolii este imposibil de folosit. Chiar şi aşa, autorităţile locale nu îşi permit o renovare.

În comuna Mileanca, şcoala primară funcţionează într-un cămin cultural fără apă curentă. Localnicilor li s-a promis că în toamna anului viitor va fi finalizată noua construcţie, însă părinţii sunt sceptici.