Cele mai murdare locuri dintr-un aeroport nu sunt toaletele, ci tăvile în care ne punem obiectele personale la controlul de securitate. O spune un studiu realizat de către o prestigioasă universitate din Marea Britanie. De la banale viroze până la infecţii severe, toate pot avea la bază germenii din aeroport. Medicii ne recomandă să ne spălăm des când ajungem în astfel de locuri aglomerate, unde bacteriile sunt imposibil de distrus.

De la intrarea în aeroport şi până la poarta de îmbarcare este o forfotă continuă. Mii şi mii de pasageri tranzitează zilnic un spaţiu încărcat de milioane bacterii, germeni şi virusuri care pot supravieţui până la două zile, în funcţie de suprafeţe.

Articolul continua dupa recomandari

În topul celor mai murdare locuri din aeroport, pe primul loc se află tăvile de plastic în care ne aşezăm obiectele personale. Urmează balustradele scărilor rulante şi ghişele de check-in.

Cele mai întâlnite virusuri sunt rhinovirusul, coronavirusul, adenovirusul și influenza A, care pot provoca boli ale sistemului respirator, potrivit un studiu realizat de Universitatea din Nottingham.

Lucrurile se complică dacă pe mâini aveţi plăgi deschise. O simplă zgârietură, în contact cu o bacterie periculoasă, poate duce la infecţii severe.

Tăvile de plastic sunt curţate la câteva luni, spun cei de la aeroportul din Otopeni, cel mai mare din ţară. Medicii ne recomandă să ne spălăm des pe mâini când ajungem în spaţii atat de aglomerate.