Sucuri bio produse chiar sub ochii lor. În sezonul fructelor, fabricile din multe localităţi sunt luate cu asalt. Românii îşi duc întreaga recoltă la procesat şi pleacă acasă cu pungi pline de vitamine. Până şi vinul pierde teren în faţa sucurilor naturale care ţin tot anul.

Într-o fabrică de procesare a legumelor şi fructelor din Zetea, judeţul Harghita, se lucrează la foc continuu. Acest localnic a venit cu 600 de kilograme de mere. Vrea să facă din ele suc proaspăt, fără conservanţi, coloranţi şi alte E-uri. Pentru că doar aşa, spune el, va şti exact ce bea. 

Articolul continua dupa recomandari

Licoarea plină de vitamine este apoi pasteurizată la temperatura de 85 de grade, ca să nu fermenteze. Dintr-un kilogram de mere iese aproape jumătate de litru de suc bio. Cerinţa este atât de mare încât angajaţii acestei fabrici ajung să prelucreze chiar şi 5 tone de fructe pe zi. Mai ales că, în această localitate, de exemplu, mulţi oameni fac din struguri suc în loc de vin. Iar preţul de producţie e avantajos. Şi se pot bucura de el tot anul. 

Românii consumă anual de 10 ori mai puţin suc natural decât nemţii, olandezii sau austriecii. Doar 3 litri pe cap de locuitor.