Românii sunt printre cei mai sedentari europeni. Ţara noastră a ajuns pe un loc ruşinos într-un alt clasament care vizează, de data aceasta, cheltuielile cu recreaţia şi sportul, pentru fiecare locuitor.

La nivel european, în anul 2017 s-au cheltuit în total peste 51 de miliarde de euro pentru activităţile recreative ale populaţiei, dar pentru România, cifrele arată destul de ruşinos.

Articolul continua dupa recomandari

Să începem statistica cu cele mai active populaţii la nivel european. Pe primul loc se află cetăţenii din Luxemburg, pentru care, în anul 2017, statul a cheltuit aproximativ 492 de euro pentru fiecare locuitor. Imediat în clasament vine Suedia, cam cu jumătate din suma respectivă, iar pe locul trei se află Finlanda, care a cheltuit pentru fiecare cetăţean aproximativ 206 euro.

Ca medie a sumelor cheltuite, la mijlocul clasamentului se află Cehia, care a investit aproximativ 77 de euro pentru recreaţia fiecărui locuitor, iar imediat după se află Italia şi Cipru cu 73, respectiv 70 de euro cheltuiţi anual pentru activităţile recreative ale fiecărui cetăţean.

Ţara noastră se află, din păcate, pe unul dintre ultimele locuri, cu 25 de euro cheltuiţi anual pentru fiecare cetăţean, în urma ei fiind Slovacia cu 23 de euro cheltuiţi anual, Bulgaria cu 16 euro, iar pe ultimul locCroaţia cu doar 13 euro investiţi în activităţile locuitorilor săi.