Cea mai mare companie petrolieră europeană sponosorizează cu 10 milioane de euro construirea primului spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România! Este cea mai mare donaţie primită până acum de asociaţia care a demarat proiectul în urmă cu doi ani. Banii strânşi până acum de ONG şi suma donată ieri vor deschide porţile noului spital de copii, anul viitor.

Cu ajutorul donaţiei şi cu încă cele 10 milioane de euro strânse - spitalul va fi finalizat în anul 2020. Din cele 10 milioane de euro, jumătate vor fi folosiţi pentru achiziþionarea echipamentului medical şi pentru training-ul medicilor, iar restul pentru lucrãri de instalații sanitare şi electrice și amenajări interioare.

Articolul continua dupa recomandari

Spitalul va funcţiona în incinta spitalului Marie Curie din Bucureşti. Asociaţia a demarat proiectul în 2017 şi s-a bazat pe fonduri private. Spitalul va avea şase etaje cu un nou bloc operator, cu şapte săli de operații, secții de chirurgie, neurochirurgie, oncologie, hemato-oncologie și terapie intensivã.