Premiul Nobel pentru Medicină 2019 a fost câştigat de cercetătorii William G. Kaelin Jr, Sir Peter J. Ratcliffe şi Gregg L. Semenza, pentru identificarea sistemul molecular care reglează activitatea genelor.

Ceremonia va continua cu Premiul Nobel pentru Fizică, Premiul Nobel pentru Chimie, la 9 octombrie, Premiul Nobel pentru Literatură, care va fi acordat pe anii 2018 şi 2019 la 10 octombrie, şi Premiul Nobel pentru Pace, la 11 octombrie. Premiul Riksbank Sveriges în Ştiinţe Economice, acordat în memoria lui Alfred Nobel, va fi anunţat la 14 octombrie.

Articolul continua dupa recomandari

Câştigătorii Premiului Nobel pentru Medicină 2019

Premiul Nobel pentru medicină din 2019 a fost acordat în comun lui William Kaelin Jr, Sir Peter Ratcliffe și Gregg Semenza, pentru cercetările lor de pionierat în ceea ce privește modul în care celulele umane răspund la schimbarea nivelului de oxigen, informează cnn.com.

Anunțând premiul la Institutul Karolinska din Stockholm, comitetul Nobel a declarat că descoperirile celor trei cercetători au deschis calea pentru „promiterea de noi strategii de combatere a anemiei, cancerului și a multor alte boli”.