În Transilvania, pacientii suspecți de infectare cu coronavirus sunt adusi imediat la Spitalul De Boli Infectioase din Cluj-Napoca. Aici au fost amenajate doua saloane cu 2 paturi fiecare in care pacinetii suspecti sa fie izolati de restul secției. Cele doua saloane ofera toate conditiile astfel incat pacientul sa nu fie nevoit sa iasa, fiind dotate cu baie proprie, televizor sau produse de igiena.

Odată internat în salonul special, pacientul rămâne izolat până la finalizarea tuturor investigațiilor. Chiar și accesul personalului medical e condiționat de respectarea tuturor normelor de protecție.

Articolul continua dupa recomandari

Irina Filipescu, Medic Specialist Spitalul de Boli Infectioase Cluj: Tot ce se folosește e numai pentru aceste saloane, în cazul în care se pune problema unui caz cu suspiciune de infecție cu coronavirus.

Pana acum, cele doua saloane special amenajate au "gazduit-o" doar pe stewardesa care saptamana trecuta a fost luata de medici direct din avion, dupa ce ar fi intrat in contact cu persoane infectate cu coronavirus. După 4 zile aceasta a fost externată, analizele iesind negative.