Situaţie incredibilă la Spitalul Judeţean din Craiova - cel mai mare din Oltenia! În plin sezon de gripă, în saloane e frig ca afară, iar pacienţii şi-au adus radiatoare de acasă pentru a se încălzi. S-a ajuns aici după ce în curtea spitalului a fost deschisă celebra clinică de cardiologie. În ciuda costurilor uriaşe, aceasta nu are şi centrală proprie. Aşa că cele două unităţi medicale sunt încălzite pe rând.  

Inclusiv bolnavii de gripă sunt nevoiţi să stea în frig, dar şi cei de la Ortopedie, Chirurgie, Neurochirurgie. Caloriferele au devenit suporturi pentru haine.

Articolul continua dupa recomandari

Ca să nu îngheţe, pacienţii şi-au adus radiatoare de acasă, pături şi stau în salon cu mai multe rânduri de haine pe ei. Afectat este și personalul medical.

ALEXANDRU CAMENIȚĂ, medic primar-sectia de Neurochirurgie SJU Craiova: În aproape fiecare salon sunt două-trei aeroterme, cumpărate, aduse de pacienţi de acasă. Spitalul nu are cum să le pună la dispoziţie. Cu haine mai multe, cu pături, cu aeroterme, mai tremurăm, ne mai încălzim.

Situaţia durează de 3 săptămani, de când spitalul distribuie agentul termic şi către Centrul de Cardiologie, aflat în curte. Inaugurată acum 8 luni, clinica a costat 10 milioane de Euro, dar, în ciuda sumei uriaşe, nu are o centrală termică proprie. Cele două unităţi medicale nu pot avea căldură în acelaşi timp. Aşa că fac cu rândul.

MĂDĂLINA ISPAS, director de îngrijiri: După ora 14 mai reducem căldura care se duce către Chirurgia Intervenţională, nici acolo nu o putem reduce de tot, deoarece este aparatură care are o anumită temperatură şi care trebuie păstrată.

În jurul Clinicii de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară au apărut deja scandaluri. Este dotată la standarde europene, dar funcţionează ocazional. Clinica este în administrarea Consiliului Judeţean Craiova.